1, 2, 3… START! Înscrie-te în concursul Te-ai angajat? Noi te premiem!

Articol concurs angajabilitate – Viitor pentru studenti

Te-ai angajat? Noi te premiem! Sigur ai aflat că la 1 august au început înscrierile pentru concursul ce susține angajabilitatea, organizat în cadrul proiectului Viitor pentru studenți!. Acesta se derulează simultan cu competiția ce recompensează cele mai bune rezultate obținute de studenți în desfășurarea stagiului de practică organizat prin proiect.

Îți dăm mai jos câteva detalii referitoare la concursul dedicat studenților care s-au angajat în urma participării la activitățile prevăzute în proiect.

În cadrul acestui concurs, care este coordonat de CECCAR, 127 de studenți care au obținut un loc de muncă în urma desfășurării stagiului de practică vor fi premiați cu premii în valoare de 2.800 lei/student. Premiile vor fi acordate de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

Astfel, dacă ulterior desfășurării practicii prin proiect te-ai angajat (la firma unde ți-ai desfășurat practica sau la orice altă firmă), te poți înscrie la acest concurs. Poți participa la această competiție și dacă erai angajat/angajată anterior desfășurării stagiului de practică și ți-ai schimbat locul de muncă, după finalizarea stagiului. Te poți înscrie în concurs și în cazul în care lucrezi la aceeași firmă după ce ai terminat practica și ai fost avansat(ă) într-o funcție superioară în cadrul acelei firme/organizații.

Sunt eligibili pentru înscrierea în acest concurs studenții înscriși în grupul-țintă al proiectului care au finalizat stagiul de practică organizat prin proiect și care au încheiat, ulterior stagiului de practică, un contract individual de muncă pe o perioadă nedeterminată, cu o normă de minimum 3 ore/zi. De asemenea, sunt eligibili și studenții înscriși în proiect care au înființat o PFA/ Întreprindere individuală (II) sau Întreprindere familială (IF) după finalizarea stagiului de practică.

Informații privind documentele necesare înscrierii și modalitatea de acordare a punctajelor afli din regulamentul concursului, publicat la secțiunea Premiem performanța de pe site-ul nostru.

Ai o șansă în plus să câștigi premii la această competiție dacă îți faci cont pe JobSTART, platforma de intermediere a locurilor de muncă dezvoltată în cadrul proiectului. Nu numai că poți „lua pulsul” pieței ofertelor de muncă la acest moment, dar îți poți obține primul job, îți poți schimba locul de muncă actual și vei fi cu un pas mai aproape de îndeplinirea obiectivelor tale profesionale.

Important! Înscrierea la concursul ce susține angajabilitatea nu îngrădește dreptul de a participa la celălalt concurs organizat în cadrul proiectului, dedicat stagiilor de practică, cu condiția respectării condițiilor prevăzute pentru fiecare dintre acestea.

Nu mai aștepta și înscrie-te la concurs!

Despre proiect:

Proiectul Viitor pentru studenți! asigură stagii de practică pentru studenți înscriși la programe de studii precum Contabilitate și informatică de gestiune, Inginerie și Management în Industria Turismului și/sau Inginerie și Management în Alimentație publică și Agroturism; Management și/sau Marketing; și/sau alte specializări, cu domiciliul în regiunile mai slab dezvoltate Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest și Centru.

Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea tranziției de la educație la piața forței de muncă pentru cel puțin 325 de studenți înmatriculați în sistemul de învățământ superior (ISCED 5-7), prin instituirea unui sistem funcțional de stagii de practică și programe de învățare la locul de muncă realizate preponderent la potențiali angajatori care își desfășoară activitatea în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și/sau domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.

În proiect sunt incluse, totodată, programe de consiliere și orientare în carieră personalizate pentru participanții la proiect, precum și premii pentru studenții care obțin cele mai bune rezultate.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.