Profită de șansa de a-ți începe cariera într-un domeniu competitiv. Înscrie-te în proiectul Viitor pentru studenți!

profita-de-sansa-de-a-ti-incepe-cariera-intr-un-domeniu-competitiv-inscrie-te-in-proiectul-viitor-a8871

Piața muncii evoluează rapid, joburi care până nu demult erau printre cele mai căutate pe platformele de recrutare fiind astăzi printre cele mai puțin dorite sau chiar depășite. Contextul economico-social, influențat puternic de evoluția tehnologiei, a impus adaptarea rapidă la noile realități, atât a angajatorilor, cât și a candidaților. Dinamica joburilor, finalizarea studiilor, dorința de avea o carieră de succes pun presiune pe orice tânăr student, care trebuie să răspundă la întrebarea „Ce carieră vreau să urmez?”.

Un prim pas în conturarea viitorului traseu profesional este deja făcut, prin alegerea domeniului de studiu care se potrivește cel mai bine abilităților și aptitudinilor celor înscriși în ciclul de studii universitare de licență sau de master. Totuși, un domeniu profesional nu se alege în 2-3 ani, ci este un proces mult mai complex, care ia în calcul diverși factori, de la calitățile înnăscute până la afinitățile celui care încearcă să-și definească traseul profesional.

Ce presupune jobul ideal? Cum îmi pot folosi punctele forte în poziția respectivă? Cum mă pot dezvolta și crește profesional? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care proiectul Viitor pentru studenți! intenționează să răspundă prin stagii de practică derulate în cadrul unor companii din domeniul financiar-contabil, adresate studenților înscriși la ciclul de studii universitare de licență sau de master.

Este bine cunoscut faptul că unele domenii, precum cel financiar-contabil, impun asimilarea unor cunoștințe de specialitate și, totodată, un know-how avansat în aplicarea lor. Tinerii care și-au ales acest domeniu de studiu și nu numai se confruntă, la finalizarea studiilor, cu lipsa experienței, criteriu adeseori decisiv în procesul de angajare.

Practica organizată prin proiectul Viitor pentru studenți!, derulat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), în parteneriat cu Avisso Accounting Services și Asociația Societatea Română de Protecția Mediului, le asigură studenților înscriși în proiect posibilitatea de a aplica cunoștințele teoretice predate la facultate, de a asimila procesele unei companii care își desfășoară activitatea în domeniul lor de studiu și de a afla astfel care sunt atributele jobului ideal pentru fiecare dintre ei. Studenții vor învăța, totodată, că pentru a rămâne competitivi nu trebuie să se rezume doar la a face ceea ce este ușor, ci trebuie să iasă din zona de confort, să folosească toate resursele de care dispun pentru a îndeplini diverse task-uri, pentru a crește profesional și pentru a contribui la dezvoltarea companiei din care au ales să facă parte.

Înscrie-te în proiectul Viitor pentru studenți! și vei avea astfel șansa să îți faci practica din timpul facultății la o companie ce performează într-un domeniu competitiv, să devii angajat și să faci următorul pas în drumul tău profesional. Îți spuneam, la începutul acestui articol, de joburi care devin depășite și care nu mai au relevanță pentru o societate digitalizată. Nu este cazul domeniului financiar-contabil, care a știut să profite de aceste provocări și oportunități adaptându-se constant evoluției digitale, păstrându-și rolul esențial în societate.

Înscrie-te în proiectul nostru și vei avea șansa să descoperi o profesie Fit for Future!

Scrie-ne la adresa viitorpentrustudenti@ceccar.ro sau completează formularul de preînscriere disponibil pe site-ul proiectului www.viitor-pentru-studenti.ceccar.ro.

Despre proiect:

Proiectul Viitor pentru studenți! oferă oportunitatea studenților înscriși la programe de studii precum Contabilitate și informatică de gestiune, Inginerie și Management în Industria Turismului și/sau Inginerie și Management în Alimentație publică și Agroturism; Management și/sau Marketing; și/sau alte specializări, cu domiciliul în regiunile mai slab dezvoltate Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest și Centru, de a urma stagii de practică în cadrul unor companii competitive.

Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea tranziției de la educație la piața forței de muncă pentru cel puțin 325 de studenți înmatriculați în sistemul de învățământ superior (ISCED 5-7) prin instituirea unui sistem funcțional de stagii de practică și programe de învățare la locul de muncă realizate preponderent la potențiali angajatori care își desfășoară activitatea în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și/sau domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI. În proiect sunt incluse, totodată, programe de întreprinderi simulate și programe de consiliere și orientare în carieră personalizate pentru participanții la proiect, precum și premii pentru studenții care obțin cele mai bune rezultate.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se derulează pe o perioadă de 18 luni – începând cu septembrie 2020, până în martie 2022.