Au început înscrierile pentru concursul dedicat stagiilor de practică

Articol concurs practica – Viitor pentru studenti

De la 1 august au început înscrierile pentru concursurile dedicate studenților care au făcut practică prin proiectul Viitor pentru studenți! Îți reamintim că în luna august organizăm două concursuri: concursul ce premiază cele mai bune rezultate obținute în desfășurarea practicii, respectiv concursul ce susține angajabilitatea, dedicat studenților care s-au angajat în urma participării la activitățile derulate prin proiect.

Referitor la concursul ce premiază studenții care au obținut cele mai bune rezultate în desfășurarea stagiului de practică, îți sunt utile câteva detalii.

La nivelul proiectului vor fi premiați 130 de studenți cu premii în valoare de 1.500 lei/student. Fiecare student dintre cei premiați va primi premiul din partea partenerului care l-a înscris în proiect – CECCAR, Avisso Consulting Services sau Asociația Societatea Română de Protecția Mediului.

Documentele necesare înscrierii la acest concurs vor fi transmise partenerului care a gestionat stagiul de practică.

Sunt eligibili pentru înscrierea în acest concurs studenții care sunt înscriși în grupul-țintă al proiectului și au finalizat stagiul de practică organizat prin proiect. Pentru a te înscrie la concurs este necesar să completezi cererea de înscriere și să o transmiți partenerului de proiect, împreună cu documentele însoțitoare (găsești informați referitoare la actele necesare înscrierii în regulamentul concursului, publicat la secțiunea Premiem performanța de pe site-ul nostru).

Tot în regulamentul concursului sunt disponibile și informații referitoare la modalitatea de acordare a premiilor.

Ai o șansă în plus să câștigi premii la această competiție dacă îți faci cont pe JobSTART, platforma de intermediere a locurilor de muncă dezvoltată în cadrul proiectului.

Cererile de înscriere și documentele însoțitoare se depun la partenerul de proiect care ți-a gestionat stagiul până la 15 august 2022 inclusiv.

Pentru informații referitoare la acest concurs te rugăm să te adresezi partenerului de proiect care ți-a gestionat stagiul de practică: CECCAR, Avisso Consulting Services, Asociația Societatea Română de Protecția Mediului.

Important! Înscrierea la concursul referitor la stagiul de practică nu îngrădește dreptul de a participa la celălalt concurs organizat în cadrul proiectului, ce susține angajabilitatea, cu condiția respectării condițiilor prevăzute pentru fiecare dintre acestea.

Despre proiect:

Proiectul Viitor pentru studenți! asigură stagii de practică pentru studenți înscriși la programe de studii precum Contabilitate și informatică de gestiune, Inginerie și Management în Industria Turismului și/sau Inginerie și Management în Alimentație publică și Agroturism; Management și/sau Marketing; și/sau alte specializări, cu domiciliul în regiunile mai slab dezvoltate Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest și Centru.

Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea tranziției de la educație la piața forței de muncă pentru cel puțin 325 de studenți înmatriculați în sistemul de învățământ superior (ISCED 5-7), prin instituirea unui sistem funcțional de stagii de practică și programe de învățare la locul de muncă realizate preponderent la potențiali angajatori care își desfășoară activitatea în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și/sau domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.

În proiect sunt incluse, totodată, programe de consiliere și orientare în carieră personalizate pentru participanții la proiect, precum și premii pentru studenții care obțin cele mai bune rezultate.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.